Rakománybiztonság

Rakománybiztonság és felügyelet: intelligens GPS nyomkövető megoldások

A drága rakományokkal való munkavégzés során nagyon fontos annak biztonsága a rendeltetési helyre történő szállítás során. A GPS nyomkövető rendszer egy megbízható és rendkívül hatékony eszköz, amely lehetővé teszi a rakományszállítás folyamatának nyomonkövetését. Fontos, hogy a felügyeleti rendszer jól és zökkenőmentesen működjön fizikai eszközökkel. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogy a megfigyelőrendszer hogyan működik együtt a GPS nyomkövetőkkel a maximális biztonság érdekében.

Rakományfigyelés

Doboz vagy raklapos egy-egy db termék esetében használhatunk kis nyomkövetőket belső akkumulátorral. Az előre konfigurált jeladót a szállított objektumban kell elhelyezni.

Az eszközöket intervallum vagy folyamatos követési módra lehet állítani . Az első esetben a készülék időszakosan küld adatcsomagokat, ezzel kíméli az akkumulátor töltöttségét, így a tracker tovább fog működni. A második esetben a készülék elég sűrűn továbbít adatot, így pontosabbak lesznek a nyomvonalak, de gyorsabban lemerül az akkumulátor. Ez a módszer előnyösebb lesz a rövid távú szállításoknál.

Konténerek és pótkocsik

A tömegesebb és általában értékesebb rakományokat konténerekben és teherautó-utánfutókon szállítják . A kis eszközkövetők nem tudnak kényelmes megfigyelést biztosítani, mert az ilyen nyomkövetők számára nehéz GPS/GSM jelet fog adni a konténer tömör fém testén keresztül. Ezenkívül a kis méretű készülékek kis kapacitású akkumulátorral rendelkeznek. Sajnos ezek nem elegendőek hosszú utakra.

Ebben az esetben használhat zárral ellátott nyomkövetőket vagy mágneses nyomkövetőket. Az ilyen eszközök általában nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkeznek, és magasabb szintű biztonságot nyújtanak.

GPS nyomkövetők a rakomány távoli biztonságához

Mint korábban említettük, a mágneses nyomkövetők és zárakkal ellátott eszközök nagyobb biztonságot nyújtanak. Az alábbiakban részletesebben ismertetjük az egyes típusokat és azok felhasználási módjait.

Mágneses GPS nyomkövető

Egyes eszközök mágnesesen rögzíthetők fémfelülethez. Ez lehetővé teszi, hogy a GPS nyomkövetőt bárhol elhelyezze a konténeren vagy teherautó utánfutón. Az említett funkción túlmenően a készülékek riasztást küldhetnek, ha valaki megpróbálta leválasztani a készüléket az objektumról vagy ha a GSM jel zavarását kísérelték meg. Felépítmény zárak.

Létezik egy külön típusú GPS nyomkövető is, amely egyszerre két funkciót lát el: helykövetés és zárolás . A konténer vagy kamion utánfutó a GPS-zárral lezárható. Ha valaki megpróbálja kinyitni, a készülék riasztást küld. Ezenkívül lehetőség van a zár vezérlésére a Navixy platformról . Ez a funkció felfedi az ilyen eszközökben rejlő lehetőségeket, és javítja a biztonság minőségét, különösen akkor, ha az eszköz zárolásához/feloldásához jelszó szükséges.

Reméljük, hogy ez a cikk segített megtalálni a legrelevánsabb hardvert a rakomány- és konténerkövetéshez. Amennyiben további kérdése merülne fel, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!