Tachográf adatok távoli letöltése

Tachográf távoli letöltése X-GPS Systems nyomkövető platformján automatikusan 

Tachográf használata kötelező az EU-ban, minden személyszállító és teherautó számára. Sőt, újabb jogszabályváltozásra lehet számítani. 2026-tól a 3,5 tonnát meg nem haladó kisteherautók számára is kötelezővé válik a tachográf használata. Tehát teljesen egyértelmű hogy további járműkategóriák is kontroll alá kerülnek. 

A tachográf önmagában nem elég

A tachográf a vezetőfülkébe szerelt kompakt eszköz. Európában kötelező gépjárműtartozék a személyszállítók és a tehergépjárművek számára a vezetési és pihenőidő kiszámítása és az előzőek szigorú ellenőrzése miatt

 

Az új évszázad elejétől a digitális tachográfok megállják a helyüket, így az analóg ősök teljesen elavultak és már alig használták őket. Azonban még a digitális tachográf önmagában is plusz terhet jelent a járművezetők és a kezelők számára. Hiszen a legtöbb vállalkozás a mai napig személyesen a tachográfból nyeri ki a riportot. Ez a múlté, amennyiben az X-GPS Systems rendeszerét használja flotta nyomkövetésre. 

Járművezetői kártyája a járművezető azonosítására szolgál a digitális tachográf eszközön. A tachográffal együtt rögzítik az összes vezetési órát, sebességet, megállásokat stb. Mind a kártyát, mind a tachográfot ddd formátumban kell letölteni és megőrizni, hogy ellenőrzés esetén a hatóság számára elérhető legyen. Eddig szüksége volt valakire az irodából, hogy egy laptoppal rendszeresen megtegye az adatletöltést, nehogy elveszítse fontos adatokat.

Bár ez a probléma egyáltalán nem újkeletű, a telematikai hardvergyártók folyamatosan új megoldásokkal állnak elő a teher csökkentésére. Például a Teltonika és a BCE GPS nyomkövető rendszerünk lehetővé teszik a készülék memóriájának távoli és automatikus elérését . A felhasználóbarát X-MONITOR telematikai platform segítségével ez a kombináció lehetővé teszi a flottaüzemeltetők számára, hogy a járművezetői kártyáról és a tachográfról is letöltsék a riportokat X naponta (ezt a felhasználók maguk határozzák meg). A fájlok közvetlenül a beérkező levelek mappába kerülnek.

 

Így a sofőrök a vezetésre, a kezelők pedig a fontos műveletekre összpontosítanak , ahelyett, hogy laptoppal rohangálnának az adatátvitelhez.

Változtassa a követelményt hatékonysággá

Bár a tachográf nemzetközi követelmény, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, fejlett telematikai eszközökkel megkönnyítheti a flottatulajdonosok életét. 

Jó hír, hogy a fent említett követelményeknek rendszerünk megfelel, nem csak a tachográfokat, hanem más eszközöket és érzékelőket is támogat. 

Azonnali megfigyelés. A GPS nyomkövető és telematikai platform késleltetés és erőfeszítés nélkül biztosítja az utazás részleteinek láthatóságát, a képernyőn megjelenő élő követés, valamint az azonnali jelentések, grafikonok és diagramok, riportok.

Optimalizált útválasztás és ütemezés. Az X-GPS platform lehetővé teszi a feladatok közelség szerinti kiosztását és az útvonaltervezést a legmodernebb eszközökkel. A rendszer a forgalmi és egyéb korlátozások figyelembevételével maga hozza létre a leggyorsabb útvonalat és megkeresi a legközelebbi sofőrt. Kevesebb vezetési óra, de több elvégzett feladat érdekében.

Üzemanyag ellenőrzés. Egy másik funkció, amelyet sok flottatulajdonos igénybe vesz, az üzemanyag-felügyelet. Így a flottaüzemeltetők megelőzhetik az üzemanyag-csalásokat és csökkenthetik üzemanyagköltségeiket. Mellesleg most adtunk hozzá egy átfogó üzemanyag-érzékelő oktatóanyagot , amely az üzemanyagszint-adatok lényegében minden vonatkozást lefed, ezért olvassa el, hogy kiválaszthassa a leginkább megfelelő üzemanyag-érzékelőt tehergépjárműveibe!

Vezető azonosítása. A tachográfok mögött meghúzódó fő gondolat a kompromisszumok nélküli fegyelem és ellenőrzés, valamint az emberi tényező fontossága a hosszú távú biztonságos szállításban. A járművezető azonosításával a flottatulajdonosok mindig tisztában lesznek azzal, hogy pontosan ki áll a volán mögött.